2017. május 16., kedd

Sonkás-sajtos rakott karfiol

1 dbkarfiol
1 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálvaj
2 ev. kanálaprított petrezselyemzöld
250 gsonka
3 dbtojás
100 mltej
100 gnatúr tömlős sajt
100 ggouda sajt
bors
szerecsendió


  1. A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd előkészítünk egy sütőformát, amit olajjal vagy vajjal kikenünk.
  3. A megfőtt karfiolt kisebb darabokra vágjuk, vagy rózsáira – kisebb rózsákra szedjük.
  4. A vajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a karfiolt, a petrezselyemzöldet, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  5. Az így ízesített karfiolt a sütőforma aljára rakjuk.
  6. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a tojással és a tömlős sajttal elkevert tojást. Addig keverjük, amíg jó alaposan össze nem keverednek a hozzávalók. A keveréket ráöntjük a karfiolra, majd megszórjuk reszelt gouda sajttal.
  7. A rakott karfiolt 180 fokon 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat!                                     forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.