2018. július 23., hétfő

30 gondolat a rosszindulatú embereknek


Bizonyára mindenki átélt már olyan szituációt, amelyben támadási célponttá vált egy, vagy több rosszindulatú emberrel szemben. Érdemes-e küzdeni ellene? Lehet-e egyáltalán küzdeni, vagy felesleges a harc?

A pletyka sokszor észrevétlenül lopózik be az életünkbe, és amikor felüti a fejét, akkor megdöbbentően hatalmas viharokat képes szítani, olykor pedig teljesen tehetetlenek vagyunk megakadályozni. A békesség jó, főleg, ha önmagunkban létezik, és ezt jó volna, ha minden ember felismerné, és gyakorolná. Az alábbi harminc gondolat azoknak az embereknek szól, akik másokat kritizálnak, ahelyett, hogy a saját életükben igyekeznének felmutatni valamit. Azoknak, akik ítélkeznek, de nem értenek. Azoknak, akik bántó szándékúak, de nem akarnak gondolkodni.
Néha pedig a jóindulatúaknak sem árt egy kis ismétlés és megerősítés. Küzdeni pedig nem érdemes, mert amibe energiát fektetünk, az tovább generálódik.
A lent leírtakban olvashatóak azok a gondolatok vagy életvezetési döntések, amelyek segítségével megfelelően kezelhetjük a rosszindulatú emberek viselkedését, vagy akár az önmagunkkal lévő problémáink rendezését. 

30 GONDOLAT A ROSSZINDULATÚ EMBEREKHEZ
1. Helyesen igyekszem élni, segítő szándékkal, békés, másokat elfogadó szemlélettel. Ha ennek ellenére nem tudsz kijönni velem, akkor nem bennem van a hiba.

2. Minél több hibát keresel bennem, annál tökéletesebben akarom végezni a munkámat és annál harmonikusabban és boldogabban élni az életemet.

3. Ha pusztán annyi a bajod velem, hogy nem vagyok neked szimpatikus, azzal én együtt tudok élni. Te viszont nem vagy erre képes. Gondold át, megéri-e.

4. Minél nagyobb gonoszságot generálsz valaki háta mögött, annál nagyobb pofont fogsz kapni az élettől. Ebben nem reménykedem, és nem is teszek érte semmit, ez a karma, így működik az univerzum törvénye.
5. Minél többet hazudsz másoknak, annál nagyobb tagadásban vagy önmagad felé, azaz az egész életed egy hazugsággá válhat. Nem szükséges hazudni, magadban is találhatsz szeretnivalót. Mindenkiben van, fedezd fel.

6. Ha másokat jogtalanul kritizálsz, akkor lehet, hogy attól többnek érzed magadat, de az az igazság, hogy pont az éles ellenkezője történik.

7. Ha nem értékeled és veszed észre a korrekt törekvéseket, akkor valószínűleg te sem vagy korrekt.

8. Ha nem tudsz valós és jogos indokot felhozni miért nem kedvelsz valakit, akkor saját magadat nem szereted.

9. Ha elhiszel valamit, anélkül, hogy utánajárnál az igazságnak, akkor felszínes ember vagy. Ha tudod, mi az igazság, de szemet hunysz felette, akkor hazug.
1​0. Minél többet hangoztatsz valamit, annál inkább az ellenkezője igaz. Ha valamit fennhangon tudatnak másokkal, az általában tudatalatti kivetítése annak, hogy mi az, amire kétségbeesve vágysz.

11. Az igazságnak és az értelemnek nincsen szüksége hangerőre.

12. Ha nem hozol ki magadból mindent, ami tőled telik, akkor ne várj többet az életedtől se.

13. Ha valaki zavaró számodra, csak, mert jó valamiben, vagy sikeres, akkor gondold át, te tettél-e valaha is bármit a sikerért?

14. Egy erős önértékelésű embert hiába próbálsz aljassággal leteríteni: minél jobban vergődsz, annál jobban hisz az elveiben.

15. A rosszindulatú embert szellemileg és fizikailag is a saját mérge emészti fel.

16. Csak annak vannak ellenségei, aki állandóan harcol. Nem vagy az ellenségem és harcolok veled, mert nem tekintelek semmilyen mértékben vetélytársnak. 

17. Nagyon jól tudod, mi az igazság. Minél több hazugságot gyártasz másokról, de elsősorban magadról, annál nagyobb kénköves poklot építesz magad köré.
18. A testi hiányosságoknál, vagy szabálytalanságoknál sokkal nagyon probléma a nyomorék lelkivilág, és ez vonatkozik rád is, rám is, mindenkire.
19. A másoknak ártó, hazugok a jóságra törekvőkben nem gyűlöletet, hanem legfeljebb megvetést, és szánalmat keltenek. Tehát nem ér célt a sok gonoszság.
20. Ha gyűlölsz, és gyűlöletre buzdítasz másokat, akkor te magad sem leszel szeretetre méltó, de a legnagyobb büntetés, hogy önmagadat sem leszel képes szeretni.

21. Akár akarod, akár nem, tudni fogod, hogy az életedben mikor nem viselkedtél helyesen, kinek, mikor ártottál ok nélkül és mikor gyűlölted önmagadat a legjobban. Ez a felismerés lehet, hogy holnap jön el, lehet tíz év múlva, de lehet hogy csak életed utolsó pillanataiban, de borzalmas érzés lesz.
22. Fenntartom a lehetőséget arra, hogy békésen állj hozzám. De amíg ez nem működik, addig mellőzlek az életemből, ameddig csak tudlak, mert azokat gyűjtöm magam köré, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én.
23. Akármennyire is leplezed kedvességgel, az alattomosság a tekintetedben benne van. A viselkedésedben. Még ha nem is vagy őszinte velem, tudom, mit gondolsz, mert megérzem a negatív energiákat.
24. Hiába követsz el mindent azért, hogy megnehezítsd valakinek az életét, tudnod kell: mindig lesznek olyanok, akik az igazság mellett állnak.
25. Nem félek tőled és nem tudsz mélyen sérteni. Még ha okozol is rossz perceket, az élethez képest ezek semmiségek mind. Tapasztaltam sokkal rosszabb, szomorúbb dolgokat az életben. Ezért igyekszem helyesen élni, akkor is, ha ez az írigy embereknek nem példa, hanem támadási felület.

26. Én tanulok a veled való találkozásból, átgondolom, és megerősít abban, ami szerint élek. Te mit tanulsz ebből?

27. Ismerem a törekvéseimet és tudom, hogy én élek helyesen. Kívánom, hogy próbáld ki a másik oldalt is, mert ez sokkal boldogabbá tehet. 

28. Ne gondold, hogy attól többnek látszol, ha másokat megpróbálsz lealacsonyítani. Van egy olyan mondás, hogy mindenkinél ott mutatkozik meg, milyen ember, ahogyan bánik másokkal.

29. Felejtsd el azt a gondolatot, hogy az életed sikertelenségeiért bárki, vagy bármi más a hibás. Csakis a te döntésed, hogy ébredés után megdolgozol-e azért, hogy jobb napod legyen, vagy nem teszel semmit, csak felelősöket keresel.

30. A belső béke önmagunk megértéséből és elfogadásából fakad. Nehéz munka, de érdemes megpróbálni. Amíg belül nincsen rend, addig a világban sem találsz nyugalomra.                            Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.