2017. június 23., péntek

Sonkás-tejszínes fodros tészta


     forrás

vaj,   vöröshagyma,   sonka-szalonna,   1 kg nagy fodros kocka tészta,
majoranna,   só,   bors,   2 db tojás,   újhagyma,   reszelt sajt, 2,5 dl tejszín

A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felvágott sonkát vagy szalonnát (vagy mindkettőt, én a kettő párosítását részesítem előnyben), majd alaposan lepirítjuk.

Hozzáadjuk az enyhén sós vízben megfőtt tésztát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, majd ráütjük a tojást és felöntjük a tejszínnel. Alaposan eldolgozzuk, majd 5-10 percig főzzük.

Apróra vágott petrezselyemmel, újhagymával és reszelt sajttal megszórjuk, majd tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.