2013. november 26., kedd

Epertorta sütés nélkül



Hozzávalók
10-15 db babapiskóta
4 evőkanál kristálycukor
30 dkg eper
1 csomag tortazselé por
2 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

Elkészítés
1. Egy evőkanál kristálycukrot kevés vízben elkeverünk, a babapiskótákat belemártjuk és kirakunk vele egy kerek jénai alját és oldalát.
2. Az eperből néhány szemet félreteszünk, a többit botmixerrel összetörjük. Egy kis edényben összekeverjük a maradék kristálycukrot a tortazselé porral, víz helyett az összetört epret öntjük hozzá, és egy percig főzzük, majd időnként kevergetve kihűtjük.
3. A habtejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, összekeverjük a kihűlt eperzselével és a megpuhult piskótákra kenjük, eperszemekkel díszítjük.

Tálalásig hűtőben tároljuk.

Forrás: Sütni jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.