2013. november 26., kedd

Csokigombóc



Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
5 dkg vaj
reszelt narancshéj vagy manduladarabok
kakaópor, dió-vagy kókuszreszelék
magozott meggy

Elkészítés
1.A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. A tűzről levéve simára keverjük a vajjal, és egy nagy alapfelületű tálcára öntjük. (A masszát ízesíthetjük még reszelt narancshéjjal vagy manduladarabokkal. ) Hűtőben jól kihűtjük kb. 20 perc alatt.
2.Ezután dió nagyságú golyókat formázunk, tölthetjük meggyszemekkel is. Ízlés szerint kakaóporba, csokiforgácsba, kókuszreszelékbe vagy dióba forgatjuk.

Tálalás
Papírkosárkákba helyezve vendégvárónak vagy díszdobozban ajándéknak jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.