2013. április 5., péntek

Kólás-kókuszkrémes szelet


A tésztához:
4 tojás
12 ek kóla
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 ek kakaópor
1/2 cs sütőpor

A krémhez:
7 dkg liszt
2 tojássárga
1/2 l tej
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék

A mázhoz:
3 dl kóla
1 tasak csokipuding
5 ek cukor

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kólával.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.
Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük, kifordítjuk egy deszkára, lehúzzuk a papírt a tésztáról, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a lisztet, tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Rozsdamentes edényben folytonos keverés mellett felfőzzük, besűrítjük. Kihűtjük, közben hozzáadjuk a kókuszt.
A porcukrot krémesre keverjük a margarinnal, és végül belekeverjük a kihűlt krémbe. A tésztára simítjuk.
A mázhoz valókat csomómentesre eldolgozzuk, felfőzzük, besűrítjük. A tűzről levéve, kevergetve langymelegre hűtjük, majd óvatosan szétkenjük a krém tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.