2013. február 20., szerda

Pudingkocka


Tésztához

2 tojás
2 ek olvasztott méz
10 dkg porcukor
csipet só
10 dkg vaj vagy margarin
40 dkg liszt
fél tk szódabikarbóna

Krémhez

5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
15 dkg vaj vagy margarin

Mázhoz
10 dkg étcsoki
2 ek étolaj

elkészítés

Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, vajjal, sóval és a mézzel, majd összedolgozzuk a szódaporral elvegyített liszttel. Összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Lapokká sodorjuk, és lisztezett tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. A lapokat ne szárítsuk ki sütéskor!
A pudingport kikeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük.
A teljesen kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
A kihűlt lapokat megkenjük krémmel, az alsót fehérrel, a másodikat pedig kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot, kissé lenyomjuk, majd bevonjuk csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük.
Ha a máz megkötött, a sütit lefedjük fóliával, és legalább 6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy a lapok bepuhuljanak és szépen szeletelhető legyen.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24 x 34 cm

Forrás ITT

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ajánlani szeretném számodra az új blogom:

    http://recept-tura.blogspot.hu/

    ha tetszik,akkor szívesen látlak olvasóim,követőim között :)

    VálaszTörlés

.

.

.

.