2013. február 19., kedd


Nutellás csokihabtorta

Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg csokis keksz (pl. Győri édes)
20 dkg tejcsokoládé
20 dkg étcsokoládé
1 dl rum
20 dkg Nutella
6 dl hideg habtejszín

Tetejére 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor.

Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. (Én sütőpapírral ki szoktam bélelni az alját, úgy, hogy a tortaforma karikát rákapcsolom, így a papír nem mozdul el. Az oldalát szintén kibélelem sütőpapír csíkokkal, jól rátapadnak az olajozott tortakarika belső falára, így a végén könnyebb lesz eltávolítanunk a formát a sütiről.)

A vajat folyósra olvasztjuk.
A csokis kekszeket turmixgépbe vagy aprítógépbe, vagy mozsárban finomra törjük. Belekeverjük a vajat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletes rétegben.

A csokikat apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal. Hagyjuk hűlni. Ezalatt a hideg tejszínből lágy habot készítünk és a kihűlt csokis krémet óvatosan belekeverjük. A csokis habot ezután ráöntjük a kekszmorzsa alapra.
A tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.