2012. szeptember 9., vasárnap

Mozart-golyó házilag





Mozart-golyó házilag



Csupán 15 perc alatt. 2 remek recept közül választhatsz!


Hozzávalók:
20 dkg darált dió vagy mandula,20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál lekvár, 2 evőkanál rum, 1 tojás fehérje, kristálycukor, 20-30 szem rumos meggy.

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, mindegyik közepébe egy szem meggyet teszünk. Kristálycukorba forgatjuk vagy csokimázba, és mignonpapírba helyezve 1-2 napig hűvös helyen szikkadni hagyjuk.

S íme a másik recept:

Hozzávalók:
30 deka marcipánmassza, 20 deka nugátmassza, 2 ek. pisztácia, 40 deka jófajta keserűcsoki.



Elkészítés:
A pisztáciát mozsárban teljesen finomra zúzzuk. Kb. 15 deka marcipánnal összegyúrjuk, és az 1/3 részéből kb. 1,5-2 cm-es gombócokat formálunk. A maradék zöld marcipánmasszát 2 réteg folpack fólia között kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, ugyanígy a színezetlen marcipánt is.
A nugátmassza 1/3 részét felkockázzuk, 1,5-2 cm-es gombócokat gömbölygetünk belőle, és a hűtőbe tesszük. A maradékot kinyújtjuk, ugyanúgy, mint a marcipánt, és szintén lehűtjük. Egy likőröspohár segítségével kis korongokat szaggatunk a nugátból, és 2 korong közé csomagolunk 1-1 zöld marcipángolyót. A jól megdermedt nugátgolyókat a kiszaggatott zöld lapokra fektetjük és fehér marcipánlappal fedjük, majd összeillesztjük őket. Mindegyikbe beleszúrunk 1 fogpiszkálót és a hűtőbe tesszük. Jó ilyenkor egy darab hungarocell, amibe a fogpiszkálókat bele lehet szúrni. Így gömbölyű marad a golyó és a máz is sima lesz.
Közben megolvasztjuk a darabokra tört csokit.
A lehűlt golyókat a csokiba mártjuk és lecsepegtetjük a fölösleget róluk. Beleszúrjuk a habszivacsba és hagyjuk megdermedni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.