2011. szeptember 20., kedd

Rétestorta - Molnár Anikótól


80 dkg alma

5 dkg Rama

50 dkg túró

3 tojássárgája

40 dkg cukor

2 csomag 6 lapos réteslap

Őrölt fahéj

20 dkg darált dió

6 dl tejföl

20 dkg darált mák

retestorta.jpg

A forma kikenéséhez 7-8 dkg rama 3-4 evőkanál zsemlemorzsa.

Tetejére porcukor.


Az almát olvasztott margarinon megpároljuk, a túrót áttörjük 10dkg cukorral és a tojás sárgákkal összekeverjük.

Egy 26-os tortaformát kivajazunk és kiszórunk zsemlemorzsával, 2 lapot teszünk az aljára, meglocsoljuk olvasztott margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Mehet rá a kihűlt alma, 2 púpozott evőkanál cukor és egy fél kiskanál fahéj.

Erre réteslap jön (margarin-morzsa), mehet rá a dió és 2 púpozott evőkanál cukor valamint 3 evőkanál tejföl.

Ismét réteslap (margarin-morzsa), jöhet a túrókrém, majd egy réteslap (margarin-morzsa), rászórjuk a mák 2 púpozott evőkanál cukrot és ismét jöhet a réteslap (margarin-morzsa).

Ügyeljünk, hogy a tetejére mindig dupla réteslap kerüljön. Maradék margarin megy a tetejére előmelegített sütőbe közepes lángon egy órát sütjük.


Rétestészta széle (V.M.)

„Kétféleképpen használható fel:

I. A kinyújtott rétestészta legombolyított vastag szélét összegyúrom, csipetkét szaggatok belőle és levesbe főzöm, frissen vagy szárítva.

II. A rétes szélét ujjnyi vastagra kinyújtom, egyik felét ujjnyi vastagon megkenem darált, sózott, borsozott tepertővel, ráhajtom a másik végét, kinyújtom ujjnyi vastagra, négyrét összehajtom, minden réteget megkenek olvasztott zsírral, kinyújtom kétujjnyi vastagra, pogácsaszúróval kiszaggatom, tetejét kés fokával kockázom, tojással megkenem és a sütőben pirosra sütöm. Sajttal és köménnyel hintve, teához igen jó. Töpörtyű helyett párolt borsozott káposztát is lehet használni."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.