2011. szeptember 20., kedd

BÉCSI KOCKA


Tészta:

30dkg liszt,

2 dl tejfel,

7 dkg margarin,

1 db tojás,

1dkg szalakáli,

Kevés cukor,


Krém:

25 dkg ráma margarin,

30 dkg porcukor,

20 dkg darált dió,

1/2 dl rum,

5 dl tej,

3 evőkanál liszt


A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd ketté, osztom és tepsi hátulján két lapot sütök belőle.

A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzá adjuk a rumot. 1/2 liter tejből, 3 evőkanál lisztből állandó keverés mellett krémet főzünk, hideg vízfürdőbe folyamatosan kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt felváltva a krémbe keverjük a cukros margarint és a darált diót.

A tésztalapot megtöltés után vastagon porcukorral behintjük. Egy éjszakát pihenni hagyjuk a hűtőbe, másnap tetszés szerinti kockákra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.