2011. május 29., vasárnap

GYEREKNAP




Népek meséi sorozat, 15. kötet - Arab népmesék

Népek meséi

A Kossuth Kiadó új 18 kötetes, csodálatosan illusztrált sorozata – NÉPEK MESÉI Népek, mesék, mítoszok, sokszínű világunk kulturális kincsei – a világ népeinek mese- és mítoszkincséből válogat. Közeli és távoli országok tájai, színei elevenednek meg, emberek és állatok a főszereplői a csodálatos, sokszor tanulságos történeteknek, legendáknak – kaptuk a hírt László Ágnestől.
A sorozatot népszerűsítő kampányban részt vesz Halász Judit is. Nem véletlenül. A gyerekek elsőként őt választották meg Magyarországon a Mosoly-Rend Lovagjának. Juditnak számos CD-je, hangos-könyve jelent meg, amelyeken ő mesél a gyerekeknek, és ő tudja: minden felnőtt volt egyszer gyermek és a gyermekeknek a mese, a dal, a mondóka olyan, mint a szomjazó vándornak a víz, éltet, erőt ad, új utakra vezet.

Halász Judit ajánlása

Mindannyian félünk az ismeretlentől. Távoli világok népeinek szokásaitól, törvényeitől, cselekedeteitől. Ám ha elolvasod a különböző népek meséit, megismered őket. Örömüket, bánatukat, vágyaikat, és azt, hogy mi segítette őket túljutni nehéz helyzeteken. Hogy miben hisznek, mit remélnek. Megismered kultúrájukat, közel kerülnek hozzád. Ismerőssé, talán még baráttá is válnak. Felfedezheted, hogy egyben-másban még hasonlítunk is egymásra, hogy vannak közös tapasztalataink és tanulságaink.
Ha elolvassuk a népek meséit, talán még a személyes megismerés vágya is feltámad bennünk. Adjuk tovább gyermekeinknek a népmesékből sugárzó örök érvényű bölcsességeket, tapasztalatot és szeretetet! Szívből ajánlom ezeket a csodálatos mesekönyveket mindenkinek.
Az Indián népmesék című első kötetben az apáról fiúra szálló történetek az indiánok legszebb meséit, legendáit elevenítik fel. Megtudhatjuk, hogyan lett az indiánoknak lovuk, méghozzá apró termetű, amelyet póninak, azaz „kis lónak” neveznek. Kiderül, miként jelent meg először az indiánok földjén a kukorica és hogyan mesélték a tűz körül ülve egymásnak évszázadokon át a Fehér Bölény legendáját, amely csak egyszer jelent meg az emberek előtt és olyan hatalmas zsákmányt hozó vadászatra vezette a férfiakat, amilyenre még sohasem volt példa az indiánok földjén. Természetfeletti lények, jó és ártó szellemek, óriások és szörnyek, misztikus varázslatok, beszélő állatok – a mágia és a természet együtt jeleníti meg az ezerarcú ősi indián civilizációt.

A sorozat kötetei a megjelenés sorrendjében

Indián népmesék; Székely népmesék; Afrikai népmesék; Karácsonyi mesék; Északi népek meséi; Indiai népmesék; Magyar népmesék; Német népmesék; Orosz népmesék; Cigány népmesék; Kínai népmesék; Ír népmesék; Görög népmesék; Japán népmesék, Arab népmesék; Hegyi népek meséi; Zsidó népmesék; Négy égtáj népmeséi. A kötetek kéthetente jelennek meg november 3-a és 2011. június 29-e között. Megvásárolhatók az újságárusoknál, illetve közvetlenül a Kossuth Kiadónál előfizethetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.