2011. május 25., szerda

Tojáskrém 3


10 tojás
3-4 szál zöldhagyma
majonéz (ízlés szerinti mennyiség)
1 kk mustár
1 Camping sajtkrém legalább fele
vegeta

bors

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd megpucoljuk.
A fehérjét apróra daraboljuk, ugyanezt tesszük a hagymával is, mindegyiket picit megsózzuk.
A sárgáját villával összetörjük, elkeverjük a majonézzel, mustárral, sajtkrémmel. Sóval, borssal, vegetával tovább ízesítjuk.
Végül az apróra darabolt fehérjét, a hagymát és a sárgájából kapott krémet alaposan elkeverjük.
Azonnal fogyasztható, de pár óra hűtőben állás után az ízek még jobban összeérnek.




Tojáskrém sajtkrémmel


Hozzávalók:
10 db tojás
1 tömlős tejszínes sajt
1 doboz natúr vajkrém
őrölt szerecsendió
1 evőkanál mustár
póré- vagy 1 csomag újhagyma



Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tömlős sajtot, a vajkrémet, egy mokkáskanálnyi szerecsendiót, és egy jó evőkanálnyi mustárt. Az egészet kézi turmixgéppel krémesítjük. A hagymát felkarikázzuk, és a tojáskrémbe forgatjuk.
Megjegyzés:

Szerintem a többi, itt található tojáskrémtől eltér, nagyon finom és mivel nincs benne margarin, a hűtőből kivéve azonnal fogyasztható.


Tojáskrém receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.