A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot. Belekeverjük a diót, a lisztet és a sütőport. Kivajazott közepes tepsibe tesszük és 170 C-os előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét és a kávét. Folyamatos kevergetés mellett gőz fölött sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a vaníliát, a fahéjat és az őrölt kardamomot. Ha kihűlt összekeverjük a habosított vajjal és a krémet rákenjük a tésztára.
A kihűlt süteményt szeletekre vágjuk és minden szeletet egy-egy kávészemmel díszítjük.
2011. február 21., hétfő
KARDAMOMOS KÁVÉSZELET
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése