2020. december 12., szombat

TÉLI ZÖLDSÉGLEVES

 


Egy adag szénhidrát: 19,5 g, rost: 7 g, energia 77,5 Kcal

 

HOZZÁVALÓK

4 nagy tányérhoz: 20 dkg sárgarépa, 20 dkg sütőtök, 15 dkg kelkáposzta, 15 dkg zeller, 15 dkg karalábé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 ek. karibi curry-fűszerkeverék, 4 evőkanál olívaolaj, fél citrom/lime leve
  1. A zöldségeket hámozzuk, kockázzuk fel majd a leveses fazékban olívaolajon nagy lángon pirítsuk őket körbe a curry-fűszerkeverékkel együtt

  2. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel 1,2 liter vízzel, fedjük le és főzzük puhára a zöldségeket

  3. Botmixerrel pürésítsük, (én itt-ott darabosra hagytam), sóval, borssal és frissen facsart citrom/limelével ízesítsük

  4. forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.