2017. november 25., szombat

Diós rudak

  1. A liszthez adjuk a cukrot és a vajat, elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és sima tésztává gyúrjuk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit (30x20x5) kevés vajjal kikenünk. A tésztát a tepsi nagyságára nyújtjuk, óvatosan belehelyezzük a tepsibe, villával meg-megszurkáljuk. Betoljuk a sütőbe, és kb. 8 percig elősütjük.
  3. Közben a zselét simára keverjük. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közbe hozzáadogatjuk a porcukrot is, majd óvatosan hozzákeverjük a diót.
  4. Az elősütött tésztalapot kivesszük a sütőből, megkenjük a simára kavart zselével. A zselé rétegre rásimítjuk a diós habot.
  5. Betoljuk a sütőbe, és további 35 percig sütjük. Még melegen tetszés szerinti rudakra vágjuk, és hagyjuk hűlni.                                   forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.