Grízes-mézes
A krémhez
- Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
- Ez idő alatt, elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi nagyságúra nyújtjuk őket.
- A lemeztepsik hátát vajjal és liszttel vékonyan kenjük, és hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe.
- A porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük.
- Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével.
- Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot, és erre kerül a csokimáz.
- Kb. 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük. forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése