2017. július 2., vasárnap

A SZERETETRŐL


"A szeretetnek melege van a természet hidegében, világossága van az élet sötétségeiben, és a szeretetnek ajkai vannak, amik mosolyognak velünk az örömben, és lecsókolják könnyeinket a fájdalomban."
Gárdonyi Géza


"Szeretetük átlát a hegyeken, 
hétmérföldes csizmával lépked a szeretetük, 
s egy léghajót elkormányoznak a szeretet erejével, 
ha rajta utazik gyermekük."
Örkény István /gondolata az anyákról/

"Az embereknek gyakran vakon kell hinnie azoknak, akiket szeret, különben a feltétlen bizalom elvész. És az embernek néha be kell csuknia a szemét, hogy lásson."
Nógrádi Gábor

"Hiszem, hogy egymást szeretve, egymást megértve, könnyebb lesz élni, s bármi sors állna is elénkbe, a boldogságot el fogjuk érni."
Ady Endre

"A Nap kihűl, a Föld kiszárad,
az ég üres lesz nélküled,
és én senki vagyok, ha te nem vagy velem.
Annyira szeretlek!"

"Csak a szeretet gyógyít. 
A harag, a bűntudat és a félelem csak pusztítani képes."


Alyson Noel


"Mindenki annyit él, amennyit szeretett. Aki szeretetet nem adott, semmit nem adott. Aki szeretetet nem teremtett, semmit nem teremtett."
Lev Tolsztoj


„Az, hogy szeretnénk, hogy szeressenek minket, és mi is szeressünk másokat, azt jelenti, hogy mindkét oldalról érezni akarjuk a nap melegét.” 
David Viscolt


"Öleljük meg egymást, szívesen, meghitten,
És szeressük egymást: úgy áld meg az Isten."
Arany János


"Hihetetlen, elképzelhetetlen erő az önzetlen szeretet. 
Csak meg­mozdul benned, s máris megváltozik körülötted a levegő. Megvál­tozol elsősorban Te magad. Letörli arcodról a keserű vonást, kisimítja szemed alól a ráncokat, belelop a szemedbe valami furcsa derűt, amitől fényleni kezd az arcod is - fényleni kezd az egész lényed is. Újraépíti egész testedet - valóságosan új embert épít belőled. Jó étvágyat ad és nyugodt álmot. Igazi békét ad és igazi örömet. Úgy nevetni és úgy nevettetni senki sem tud, mint akiben felébredt a szeretet."
Mezei Mária


"A Kék madarat nem kell távoli országokban keresni. A Kék madár mindig velünk van, ha szeretjük egymást, és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is."
Maurice Maeterlinck


"Csak azok az emberek érezhetnek nagy szomorúságot, akik nagyon tudnak szeretni is; de az a nagy szükség, hogy szeressenek, szolgál egyetlen ellenszerül bánatukra, és ez gyógyítja meg őket."
Lev Tolsztoj


"Ha szemünkben szépülni kezd valaki a szeretetünktől, vajon van-e a folyamatnak végső határa?"
Vavyan Fable

"A szeretet azokat a könnyeket is meglátja, amelyeket nem sírtak el, és azokat a kéréseket is meghallja, melyeket nem mertek kimondani."
Szent-Gály Kata


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.