2015. augusztus 16., vasárnap

Habos piskóta recept

 hozzászólások (7)

story

A  hűtőmben időnként óhatatlanul felgyülemlik a sütés-főzésnél kimaradt tojásfehérje. Olyan süteményt akartam sütni, amihez sok tojásfehérje szükséges, így bukkantam rá erre a régi receptemre, ami alapján elkészült ez a könnyű, habos sütemény.


hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A habhoz

A tetejére

Piskóta készítése: 

  1. Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig géppel keverjük.
  2. A citom héját, a lisztet és a sütőport lazán belekeverjük.
  3. A tepsit vastagon kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, ebbe öntjük a piskótamasszát.
  4. Előmelegített forró sütőben 200°-on 10 percig, majd 175°-on sütjük, 20 perc múlva tűpróba, ha még ragad a tű, tovább sütjük.
Hab készítése:

  1. Habüstben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot.
  2. A habüstöt forró vízzel telt fazékra állítjuk és így tesszük a tűzhelyre, belekeverjük a citromlevet is.
  3. Állandó keverés közben addig főzzük, míg olyan sűrű nem lesz, hogy a kanál megáll benne.
Befejezés:

  1. A tűzről levéve a habot egyenletesen elkenjük a piskótán és a sütőbe visszatéve 5-10 percig szárítjuk.
  2. Végül, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal, amit úgy készítünk, hogy a gőz fölött megolvasztott csokoládét elkeverjük a vajjal.
  3. Ha a csokoládé megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.