hozzávalók / 8 adag
A piskótához
- 8 db tojás
- 8 púpozott ek porcukor
- 8 evőkanál finomliszt
- 2 kk sütőpor
- 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)
A habhoz
- 8 db tojásfehérje
- 35 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
A tetejére
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
Piskóta készítése:
- Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig géppel keverjük.
- A citom héját, a lisztet és a sütőport lazán belekeverjük.
- A tepsit vastagon kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, ebbe öntjük a piskótamasszát.
- Előmelegített forró sütőben 200°-on 10 percig, majd 175°-on sütjük, 20 perc múlva tűpróba, ha még ragad a tű, tovább sütjük.
Hab készítése:
- Habüstben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot.
- A habüstöt forró vízzel telt fazékra állítjuk és így tesszük a tűzhelyre, belekeverjük a citromlevet is.
- Állandó keverés közben addig főzzük, míg olyan sűrű nem lesz, hogy a kanál megáll benne.
Befejezés:
- A tűzről levéve a habot egyenletesen elkenjük a piskótán és a sütőbe visszatéve 5-10 percig szárítjuk.
- Végül, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal, amit úgy készítünk, hogy a gőz fölött megolvasztott csokoládét elkeverjük a vajjal.
- Ha a csokoládé megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése