2013. szeptember 24., kedd

Csokoládétorta sütés nélkül

egy 20 cm-es tortaformához:
Az alaphoz:
15 db babapiskóta  /keksz/
8 dkg sütőmargarin
A krémhez:
10 dkg csokoládé (40 %-os kakaótartalmú)
15 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
porcukor
Elkészítés:

A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük, ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá, de nem biztos, hogy kell. A sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a morzsalékos piskótát úgy, hogy a szélét is befedje. Kb. 20 percre a hűtőbe helyezzük.

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.

A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Beletöltjük a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét csokoládélapkákkal megszórjuk. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe pihenni, így lehűl a krém, és szépen lehet majd szeletelni.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.