2013. szeptember 5., csütörtök

8 dolog, amit a boldogtalan emberek nem ismernek be

Nem vagyunk folyton boldogok. Van, hogy néha-néha boldogtalanok is vagyunk. Azonban nem mindegy, hogy csak néha vagyunk-e azok, vagy pedig folyamatosan boldogtalannak érezzük magunkat.

Van pár olyan dolog, amit a boldogtalan emberek képtelenek beismerni.

1. Az önbecsülésük valahol a „béka hátsója” alatt van

Fogadd meg ettől a perctől, hogy soha többé nem fogsz könyörögni szeretetért, megértésért vagy figyelemért. Legyél saját magad legjobb barátja. Bízz a lelkedbe és az ösztöneidbe. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy a jóval és a rosszal együtt, és azért akarj változtatni az életeden, mert TE akarod, ne pedig azért, mert mások elvárják azt. Légy az az ember, akivel leélnéd hátralevő életed minden percét.
2. Mások véleménye a legfontosabb

Abban a percben, mikor abbahagyod mindazt, amit azért teszel, mert mások elvárják, és elkezdesz a szíved után menni nem fogsz egyebet érezni, mint szabadságot és lelki békét. Tulajdonképpen a problémáid felét meg tudod oldani azzal, hogy többé nem hagyod, mások mondják meg mit tegyél.
3. Régi haragot tartogatnak magukban

Egész addig, míg meg nem tanulod elengedni a múlt elfojtott rossz dolgait, szorongásokat, feszültséget, haragot, nem lesz részed lelki nyugalomban. Túl rövid az élet ahhoz, hogy folyton elraktározzuk minden rossz érzésünket. A megbocsájtás azoknak van, akik képesek a saját két lábukon tovább haladni. Először a problémát kell felismerni, majd azt, hogy mivel lehetne megoldani azt. Az egész a múlt elfogadásával kezdődik, nem pedig a folyamatos múlt elleni harccal.
4. A rutin láncba ver

Ne feledd, hogy az, ahogyan te végzed a dolgaid nem az egyetlen út. Nem azon kell agyalni, hogy miket bántál meg, mit nem tettél meg, amit szerettél volna, hanem azon, hogy miképp teheted úgy a dolgot, hogy ne legyen benne semmi megbánás.
5. Sok mindent nem tudnak kontroll alatt tartani (holott azt hiszik, hogy igen)

Az élet legtöbbször megjósolhatatlan. Nem biztos, hogy életed nagy eseményei az általad végzett dolgokból adódnak majd. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell tenni azért, ha valamit el szeretnénk érni. Inkább azt jelenti, hogy ne várjuk a sült galambot, mert nem fog soha berepülni az ablakon, a szádba pedig végképp nem fog beköltözni.
6. Félelmeik irányítják őket

A félelem az egyik legerősebb mozgatórugó az emberek életében. Ha a félelmed áldozatává válsz, csak megakadályozol vele minden történést, ami téged érintene, ha a félelmeid nem kötnének béklyóba.
7. A jelent folyamatosan elkerülik

Az egyik legnehezebb dolog, amivel életünk során szembe kell nézzünk, hogy csak a jelennek éljünk. Hogy ne az határozzon meg bennünket, ami volt vagy, ami lehetne. Mert A legrosszabb dolog álmokból várat építeni.
8. A fű sehol sem zöldebb

A legtöbben azért panaszkodnak, mert úgy érzik kimaradnak valamiből. Ki ne érezne hasonlóképpen. Azonban ha beutazod is a világot és alvás nélkül mindenben részt veszel, úgyis lesz olyan, amin nem tudsz részt venni. Fogadd el, hogy mindenben te sem tudsz benne lenni. A legfontosabb, ha el tudod fogadni, hogy jelen pillanatban mindened megvan. A jobb élet nem máshol van, hanem most.

Vegyél mély levegőt és hidd el, hogy a nagyon zöld fű épp a te lábad alatt van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.