2013. március 22., péntek

Kókuszos krémes



hozzávalók 12 főre

A tésztához:
53 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy Rama
2 tojás
15 g szalalkáli
1 dl tej

A krémhez:
1,25 l tej
28 dkg kristálycukor
2 cs Vanillincukor
3 tojássárgája
3 cs vaníliás pudingpor
4 dkg finomliszt
33 dkg vaj vagy Rama
20 dkg porcukor
2 ek rum
fél citrom reszelt héja
5 dkg kókuszreszelék + a sütemény tetejére 1-2 dkg kókusz


 Az átszitált lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. (Ne rakjunk hozzá több tejet, mert a végére szépen összeáll a tészta.)
A kidolgozott tésztát 5 egyforma részre osztjuk.
Az egyes részeket kilisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, és vajjal kikent tepsi hátlapján külön-külön megsütjük. Egy -egy lap kb. 8-9 perc alatt sül meg 180 fokos sütőben. Amíg sül az egyik lap, ki tudjuk nyújtani a következőt.
A krémhez felforralunk 1 liter tejet a 28 dkg kristálycukorral.
Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, a lisztet és a 3 tojássárgáját. Folytonos keverés közben a már majdnem forrásban lévő tejbe öntjük. Sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük. Gyakran keverjük meg, amíg hűl.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a citromhéjjal. A teljesen kihűtött krémhez keverjük, hozzáadjuk az 5 dkg kókuszreszeléket is.
A lapokat megtöltjük a krémmel, egy vékony réteget a tetejére is kenünk. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
Néhány óra múlva szeleteljük, amikor már teljesen megpuhult.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35x35 cm
költség: 1200 Ft


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.