2013. február 18., hétfő
Csokis őzgerinc
Csokis őzgerinc recept
előkészület: 10 perc
főzés: 15 perc
hozzávalók 4 főre
250 g Rama
3 db főzős csokis puding
3 ek cukrozatlan kakaópor
150-200 g + 100 g porcukor
3 db tojás
kb. 5 dkg durvára vágott dió (az enyémben most nincs)
1 cs kókuszreszelék (kb. 10 dkg)
9 db babapiskóta
rum v. rumaroma a babapiskóták locsolásához
A tojásfehérjéket felverjük, majd beletesszük a 100 g porcukrot és a kókuszreszeléket. Vízgőz fölé tesszük, kevergetjük, amint megkeményedik, levesszük, és kihűtjük.
A margarint, a porcukrot és a kakaót habosra keverjük, majd belerakjuk a 3 tojássárgáját és a 3 csomag pudingport. Jól elkeverjük az összetevőket. Majd gőz fölé tesszük, és kevergetjük. Ha már elovadt a margarin, és kezd sűrűsödnii a pudingos massza, akkor a durvára vágott diót beletesszük, és levehetjük. Vigyázat, gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar sűrűsödik a csokis massza!
Az őzgerincformát kibéleljük celofánnal/folpack-kal. Belerakunk egy adag csokis masszát. Majd a közepébe rummal meglocsolt babapiskótát helyezünk. A babapiskóta két szélére a kókuszos masszából teszünk egy-egy sort. Majd csokis masszával befedjük. A következő sorban a babapiskóta helyére kókuszos massza kerül, és fordítva. Majd jön a maradék csokis massza.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap deszkára borítjuk, és felszeleteljük.
Forrás ITT
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
.gif)

.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése