2012. február 28., kedd

HÁZI FRANCIA KRÉMES



30 dkg liszt
7 dkg margarin
10 g szalalkáli
2 ek porcukor
6 ek tej
Krém
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

Tészta

  1. A hozzávalókat összekeverjük a lisztben, lágy tésztát gyúrunk belőle. Arra vigyázzunk, ne legyen ragadós, de ne legyen kemény sem!
  2. A tésztát három részre osztjuk. A tepsi hátoldalának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. (Ezen is fogjuk kisütni a lapokat!) A lapokat kisütjük egyenként 8-10 perc alatt halvány sárgára. Amikor kész, óvatosan vegyük le, mert nagyon törékenyek.
  3. Az első lapot a fele krémmel megkenjük, a másodikat ráhelyezzük, azt is megkenjük a maradékkal, a harmadikkal lezárjuk. A tetejére porcukrot hintünk.
  4. Az egészet kis kocka szeletekre vágjuk.

Krém

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliacukrot is.
  2. A pudingot felfőzzük a tejjel, amikor langyos hozzáadjuk a vajas krémet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm                                                        forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.