2011. május 21., szombat

Máglyarakás másképpen



Máglyarakás másképp


Hozzávalók:
50 dkg alma
10 dkg cukor
7 szikkadt kifli
7 dkg mazsola
6 tojás
5 dl tej
3 evőkanál vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
1 kiskanál fahéj
fél kiskanál reszelt citromhéj

A kifliket szeleteld fel. A mazsolát vízzel forrázd le. Az almát hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy tepsit vajazz ki, és tedd bele a kifliszeleteket, majd rá az almákat. A tejet és a tejszínt öntsd össze, majd forrald fel. Vedd le a tűzhelyről, és add hozzá a tojásokat, a citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a fahéjat. Keverd össze alaposan, és öntsd az almák tetejére. A vajat darabold fel, és tedd a tetejére. Előmelegített sütőben 50-60 perc alatt süsd készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.