2011. április 3., vasárnap

SAJTTEKERCS


SAJTTEKERCS


Hozzávalók:

30 dkg trappista sajt

3 db főtt tojás

30 dkg párizsi

15 dkg vaj, vagy margarin

1 db kisebb fej hagyma

Petrezselyemzöld

Só, frissen őrölt bors.


Elkészítés:

Forrásban lévő vízbe tesszük a sajtot, lefedve 30-35 percig főzzük, addig elkészítjük a krémet:

A tojásokat keményre főzzük, ha kihűltek, egy tálba reszeljük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a tojáshoz adjuk. Belereszeljük a hagymát, hozzáadjuk a vajat, és ízesítjük sóval, borssal. Jó krémesre kikeverjük.


Ha már puha a sajt, leszűrjük, és alufóliával borított gyúródeszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. A kinyújtott sajtra fektetjük a párizsi szeleteket egymás mellé, majd rákenjük a tojáskrémet. Feltekerjük, és alufóliába csomagolva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt szeleteljük.


Gyorsan kell dolgozni a megfőtt sajttal, mert hamar megdermed. Nagyon látványos, hideg előétel.


Forrás: http://lakoma.gportal.hu/gindex.php?pg=18996410

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.