2018. augusztus 9., csütörtök

10 DOLOG, AMIVEL SZEMBESÜLNÖD KELL A SZÜLŐK HALÁLA UTÁN

A szülők elvesztése az egyik legszörnyűbb dolog, ami megtörténhet velünk. Nem számít, hogy fiatalok vagyunk vagy idősek, ez egy olyan roppant nehéz helyzet, amely örökre megváltoztatja az életünket. Felkészülni rá lehetetlen és mindenki kissé máshogyan éli meg.
Ezzel a veszteséggel együtt számos dolog fontosságát felismerjük, beleértve szüleink jelenlétének értékét, szeretetét, bölcsességét és védelmét, amelyet mind nélkülöznünk kell ezután. Ezekkel a dolgokkal mindenki kivétel nélkül szembesül, aki elveszti a szüleit.

1 A CSALÁDI ÉRTÉKEK JELENTŐSÉGE

Jobban fogod értékelni mindazokat a dolgokat, amelyekre megtanítottak téged. Megpróbálod majd te is beilleszteni az saját és családod életébe, még akkor is, ha egykor túl szigorúnak tartottad őket. Hálás leszel mindazért, amit átadtak neked és jobb emberré váltál általuk.

2 EMLÉKÜKET ÖRÖKKÉ MEGŐRZÖD

Mindig emlékezni fogsz az együtt töltött időre és ezek az emlékek soha nem fognak eltűnni, hanem még inkább kivirágoznak majd a lelkedben. Rá fogsz jönni, hogy mennyire szerencsés voltál, hogy voltak neked.

3 FIZIKAI BETEGSÉG

A szüleid elvesztése, amellett, hogy lelkileg teljesen megvisel, fizikailag is ledobhat a lábadról. Olyan csapásként élheted meg az eseményt, hogy szó szerint belebetegszel, amelyből lehet, hogy nehezen fogsz kilábalni, de sikerülni fog.

4 A GYERMEKEID MÁR NEM FOGNAK TÖBBÉ TALÁLKOZNI VELÜK

Bánat fogja betölteni a szívedet minden egyes alkalommal, amikor eszedbe jut, hogy a gyermekeid már nem találkozhatnak többé velük és nem tölthetnek időt a szüleiddel, hogy a szeretetükből és bölcsességükből ők is részesülhessenek.

5 RÁJÖSSZ MENNYIRE FONTOS, HOGY JÓL VISELKEDJEN AZ EMBER A SZÜLEIVEL

Nem fogod megérteni azokat, akik csúnyán beszélnek és viselkednek a szüleikkel. Nem érted, hogy miért nem értékelik azt a hatalmas ajándékot, hogy a szüleik még mindig életben vannak, és azt kívánod, bárcsak a tieid is ott lehetnének veled.

6 A SZOMORÚSÁG NEM FOG TELJESEN ELTŰNNI

Még néhány év elteltével is gyászolni fogod a szüleid elvesztését. Ez egy olyan sérülés, amely mindig a szívedben marad, és örökké fel fogja ébreszteni a velük kapcsolatos emlékeidet.

7 FÉLTÉKENY LESZEL AZOKRA, AKIKNEK ÉLNEK A SZÜLEIK

Némi szelíd irigységgel fogsz tekinteni azokra, akiknek még mindig élnek a szülei és időt tölthetnek velük, mert rájössz, hogy minden perc aranyat ér, ami adatik. A legboldogabb pillanataid sem lesznek teljes értékűek nélkülük.

8 SZERETNÉL MEGOSZTANI VELÜK FONTOS DOLGOKAT

Még akár 10 év távlatából is hajlamos vagy a telefon után kapni, hogy megoszthasd a szüleiddel azokat az eseményeket, amelyek fontosak számodra, csak sajnos már nem érheted el őket szóban.

9 AZ ÜNNEPEK TELJESEN MEGVÁLTOZNAK

A karácsony, az Újév, a születésnapok és egyetlen családi esemény sem lesz már ugyanaz nélkülük. Még akkor is hatalmas űrt fogsz érezni, ha már te magad is családot alapítottál, hiszen a helyüket senki és semmi nem töltheti be.

10 NÉHÁNY TITOKRA TOVÁBBRA IS FÉNY BUKKANHAT

Még mindig felfedezhetsz titkokat róluk, amikor a holmijaik között keresgélsz, vagy amikor néhány barátjukkal, nagynénikkel vagy nagybácsikkal találkozol. Ezek a titok nagyon viccesek, kínosak vagy éppen rendkívüliek is lehetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.