2017. szeptember 15., péntek

Puha csokoládés-céklás kocka

300 g cékla
170 g rétesliszt
100 g csokoládé
125 g vaj
170 g nádcukor
3 db tojás
30 g kakaó
1 csomagsütőpor

 A cékla héját levágjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. Minőségi, 78%-os étcsokoládét használtam.
A tojást a habbal habosra verjük, majd fokozatosan belekeverjük a vajas csokoládét, a reszelt céklát és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát egy magasabb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 30-40 percig sütjük.
A kész tészta tetejét lekvárral megkenjük (házi ribizlilekvárt használtam), majd csokiöntettel bevonjuk a tetejét.                                                                                                             forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.