Diós-grillázskrémes torta
A grillázshoz
- A tésztához a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, végül kanalanként a vizet.
- A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
- Megsütjük.
- A krémhez a tojásokat a 20 dkg cukorra vízfürdő fölött felfőzzük és kihűtjük, majd belekeverjük a puha vajat, és a 10 dkg diót, és hűtőbe tesszük.
- A grillázshoz a 30 dkg cukrot karamellizáljuk (ne kavarjuk közben!), majd levesszük a tűzről és belekeverjük a 20 dkg diót.
- Sütőpapírra simítjuk, kihűtjük és húsklopfolóval apróra törjük úgy, hogy finomabb és ropogós részek egyaránt legyenek benne. A krémhez keverjük, megtöltjük és bevonjuk vele az időközben két lapba vágott tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése