2017. augusztus 3., csütörtök

Diós-grillázskrémes torta

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz


  1. A tésztához a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, végül kanalanként a vizet.
  2. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  3. Megsütjük.
  4. A krémhez a tojásokat a 20 dkg cukorra vízfürdő fölött felfőzzük és kihűtjük, majd belekeverjük a puha vajat, és a 10 dkg diót, és hűtőbe tesszük.
  5. A grillázshoz a 30 dkg cukrot karamellizáljuk (ne kavarjuk közben!), majd levesszük a tűzről és belekeverjük a 20 dkg diót.
  6. Sütőpapírra simítjuk, kihűtjük és húsklopfolóval apróra törjük úgy, hogy finomabb és ropogós részek egyaránt legyenek benne. A krémhez keverjük, megtöltjük és bevonjuk vele az időközben két lapba vágott tésztát.
  • sütési hőfok: 180°C                        forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.