2017. április 7., péntek

Citromtorta sütés nélkül

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20-25 dkg (attól függ mennyire akarod vastagra az alapját) zabpelyhes keksz vagy háztartási keksz darálva
A krémhez:
  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejföl
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
  • 18 dkg porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 citrom leve
  • 20 g zselatin
A vajat összemorzsáljuk a darált keksszel és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük.
Felverjük a habtejszínt a porcukor felével, majd habosra verjük a mascarponét, a tejfölt, a natúr joghurtot a maradék porcukorral, citromhéjjal és összeforgatjuk a felvert habtejszínnel.
A citromlében feloldjuk a zselatint kis lángon, apránként 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük és a többi krémhez habverővel hozzákeverjük.
Az alapra öntjük a krémet, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megdermedjen. Ízlés szerint citromkarikákkal, citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.

Sztori: Saját születésnapomra kerestem valamilyen gyorsan elkészíthető tortát, amit a gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztanának. Így esett a választásom erre a remek kis receptre. Egyszerűen nagyon-nagyon finom, mindenki dicsérte, nem lehet vele hibázni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.