2017. február 20., hétfő

Eszterházy szelet

8 db tojás
160 g cukor
200 g liszt
50 g darált dió
Krémhez
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
5 evőkanál cukor
100 g darált dió
50 ml rum
2 dl tejszínhab
Elkészítés
8 db tojásfehérjét, 160 g cukorral habosra verünk, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet és 50 g diót összekeverünk, és óvatosan a tojáshoz keverjük. Az így elkészített masszából 4 db egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, tepsi hátulján 180 fokon, 10 perc alatt. A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált diót, rumot, és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskótalapok közé egyformán elosztva betöltjük.
A sütemény tetejét fehér és barna csokoládéval vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.