2017. február 13., hétfő

Dióhabos linzer

40 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
4 db tojássárgája
1 db reszelt citrom héja
1-2 ek. tejföl
A töltelékhez:
4 tojásfehérje kemény habja
20 dkg darált dió
3 ek. baracklekvár
10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a darált diót és a lakvárt.
Rásimítjuk a tésztára,a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.