2017. február 13., hétfő

Császármorzsa

5 dl tej
csipetnyi só
25 dkg rétesliszt
3 db tojás
3 dkg cukor
10 dkg vaj
A tálaláshoz:
porcukor
házi baracklekvár
Elkészítés:
A császármorzsához a tejet picit megsózom, beleszórom a lisztet.
Ezután beledolgozom a tojássárgákat, majd a habbá vert tojásfehérjét is.
A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítom, beleöntöm a masszát és lefedve hagyom párolódni és pirulni.
Ha már kezd megszilárdulni, cukorral meghintem és villával többször egymás után darabokra szaggatom, miközben tovább pirítom.
Ha már szép aranyszínű, ropogós, lehúzom a tűzről és melegen tálalom.
Porcukorral meghintem, lekvárt csepegtetek a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.