2017. január 5., csütörtök

Villámgyors krumplis lángos



  • 50 dkg burgonya
  • 5-6 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • olaj
A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk. Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és a lángosokat forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.           Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.