2017. január 21., szombat

Diós szelet tejszínhabbal


Tészta

Krém

Hab

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 2 ek cukorral kemény habot verünk, a sárgákat fél csomag sütőporral, 2 ek cukorral habosra verjük.
  2. Óvatosan összekeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (nagy tepsi) simítjuk, és kb. 10-15 perc alatt szépre sütjük, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingot 4 ek cukorral 3 dl tejjel megfőzzük, hűtjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk, hozzákeverjük a 30 dkg darált diót (egy kevés diót tegyünk félre, amivel a tetejét megszórjuk).
  3. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

Hab

  1. A habtejszínt 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, és egyenletesen elkenjük a krémen.
  2. Egy kis maradék darált dióval megszórjuk a tetejét, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x28 cm                                                                                 Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.