2016. szeptember 10., szombat

Békebeli puncs szelet recept



  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál  Extra Jam (baracklekvár)
  • 3 evőkanál porcukor
  • 0,5 dl rum, vagy pár csepp rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 4 ek meggy befőttlé
  • 1 dl tej
A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál málnaszörp
  • 1 kanál főzés nélküli puncs ízű pudingpor
  • 1 tojás
Hat tojásból elkészítjük a piskótát a megszokott módon. A tojásokat kettéválasszuk. A fehérjéket felverjük 1 csipet sóval, a sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a sütőporral elkevert liszttel, és óvatosan összekeverjük a fehérjével, és a tejföllel. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elterítjük, majd 180 fokon készre sütjük.
Elkészítjük a mázat. A tojás fehérjét simára keverjük a porcukorral, a málnaszörppel, és a pudingporral. Félretesszük.
A megsütött piskótából két egyforma téglalapot vágunk ki, amiket félreteszünk. A levágott részeket egy tálba tesszük, (most jöhetnek az egyéb piskóta maradékok) Kevés meleg tejjel összedolgozzuk a töltelék hozzávalóit úgy, hogy olyan masszát kapjunk, ami egyben marad. Ha szükséges, kevés liszttel sűrítjük.
Az alsó piskótalapon elosztjuk a tölteléket, elsimítjuk, és a másik piskótalapot ráborítjuk. Körben, spatulával, tortalapáttal eligazítjuk a tölteléket.
A tetejét megkenjük a mázzal, majd a hűtő felső polcára tesszük addig, míg teljesen meg nem dermed. A tetejét ne borítsuk le semmivel, mert a mázhoz ragad!
Szeletelni csak a teljes dermedés után szabad!                                                  FORRÁS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.