2016. július 8., péntek

csokis meggyes kevert



  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 27 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó)
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítése:

A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy, vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.