2016. július 8., péntek

csokis diós szelet sütés nélkül


  • 40 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • pár csepp rumaroma
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 16 dkg tejcsokoládé
  • 1 teáskanál vaj
A cukrot, a vajat és a tejet egy edénybe tesszük, lassú tűzön felolvasztjuk. Mikor szirupossá válik levesszük a tűzről és belekeverjük a darált diót és a kekszet. Sűrű masszát kapunk, ha úgy érezzük nehéz vele dolgozni, adhatunk hozzá még pár evőkanál tejet. A keksz minőségétől függ, hogy mennyi tejet vesz fel. A masszát két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. A másikba a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőformát és belesimítjuk a kakaós réteget, majd rákenjük a vaníliás réteget. Minél kisebb sütőformát használunk, annál magasabb lesz majd a süti. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon, majd 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.