2016. június 7., kedd

Krémes hókocka


45 dkg liszt
10.5 dkg margarin
5 evőkanál porcukor
5 evőkanál tej
1 csomag szalalkáli
2 egész tojás

Krém

1/2 liter tej
8 lapos evőkanál liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 egész tojás
2 cs. van.cukor

Tésztához valókat összegyúrjuk. 3 lapot sütünk belőle. Világosra kell sütni. A lisztet egy kis hideg tejjel kikavarjuk, addig a többi tejet feltesszük melegedni, majd a kettőt összekavarjuk. Sűrűre főzzük. A margarint a tojással, vaníliás cukorral, és a porcukorral habosra kavarjuk. A főzött krém kihűlt, összekavarjuk a margarinnal, és a lapokat megtöltjük vele. Legalább egy éjszakát hűtőbe tesszük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.