2015. szeptember 21., hétfő

10 tipp az energikusabb reggelekért

Nehezen ébred reggelente és kávéért kiált, még mielőtt teljesen kinyitotta volna a szemét? Nem kell koránkelőnek lennie ahhoz, hogy egy kicsit könnyebben ébredjen, és energiával telve vágjon neki a napnak. Tippjeinkkel megkönnyítheti a reggeli rituálét. Alkalmazzon többet egyszerre!



 1. Előző éjszaka aludjon eleget A felnőttek számára 7-9 óra alvás javasolt. Ön betartja ezt az alvásmennyiséget? Egyénenként eltérő lehet a szervezet megfelelő működéséhez szükséges alvási idő, de 6 óránál kevesebbet nem szabad aludni. Honnan tudhatja, hogy Önnek hány órát kell aludnia? Egyszerűen aludjon el, amikor álmos és hagyja, hogy ébresztőóra nélkül ébredjen reggel, akkor, amikor a szervezete szeretné.

 2. Ne egye túl magát előző este Hogy mit és mikor fogyaszt, az befolyásolni fogja az alvását. Egy késő esti étkezés emésztésre kényszeríti a testét, ami megnehezíti pihenést. Ha muszáj késő este ennie, mindenképpen valami könnyű ételt válasszon, és ne egyen túl sokat.

 3. Rendszeres alvás = éberebb reggel A csecsemők összezavarodnak, ha kizökkentik őket a megszokott rutinjukból. Ugyanígy van ez a felnőtteknél. Ha nem kapjuk meg az elegendő alvást, akkor ugyanúgy reagálunk, mint a gyerekek. Azzal, ha mindennap ugyanabban az időben fekszünk le és kelünk fel, arra képezzük ki a testünket, hogy reggel éberebb legyen.

 4. Reggel kezdjen a természetben Egy kutatás szerint ha 20 percet a szabadban töltünk naponta, akkor akár 20%-kal több energiánk lehet azokhoz az emberekhez képest, akik nem töltenek időt a szabadban. Már egy 10 perces séta a parkban is feltöltheti energiával, egyszerűen a természet közelsége növelheti vitalitását.

 5. Tartózkodjon a napon Minden reggel legalább 15-30 percet a napon kellene töltenünk. A napfény természetesen szorítja vissza annak a hormonnak (melatolin) a termelődését, amely az alvásért felelős. Ahogy csökken a melatolin szintünk, úgy lesz a test és az elme egyre éberebb.

 6. Tényleg reggeli legyen a reggeli A reggeli az az étkezés, amit kötelező elfogyasztani. Ideális esetben ébredés után legkésőbb másfél órával. A reggeli segít stabilizálni a vércukorszintet. Hogy milyen fajta étel elégíti Önt ki a legjobban, az egyéni: van akit egy szénhidrát alapú, van akit a fehérje alapú reggeli. Tapasztalja ki, hogy Ön melyik csoportba tartozik.

 7. Húzzon le egy pohár vizet Reggelre enyhén dehitratálódik a test, hiszen jópár órát ivás nélkül töltünk, és ez fáradttá teheti az embert. Olyan italt válasszon, ami beindítja a vérkeringést és vitalizálja a testet. Ilyen a jó öreg víz. Gurítson le egy pohárral!

 8. Reggeli meditáció? Bár meditáció közben egy helyben ülünk és csukva a szemünk, az agyunk felébred. Nagyon hatékony módja annak, hogy több vért juttassunk az agyba. Kombinálja a fentiekkel: természet + fény + meditáció, és tökéletesen fogja érezni magát. 15 perc elegendő.

 9. A mozgás reggelente tényleg segít A mozgás serkenti a vérkeringést és azonnal energiával tölti fel. Nem kell rögtön lefutnia a maratont, elég ha leviszi a kutyát sétálni, vagy megy egy kört a parkban, esetleg biciklivel jár dolgozni. Szintén kihasználhatja a természet és a fény hozzáadott értékeit.

 10. Egész nap fogja vissza a kávét A koffein természetes stimuláló, mely serkenti az adrenalin termelést. Hogy elkerülje a „túl sok a jóból” keserű mellékízét, ne igyon többet mint 200-300 mg naponta (2-3 csésze), és 6 órával lefekvés előtt már ne igyon, ha igazán jól szeretne aludni.
  Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.