Amszterdami húsos metélt
- Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
- A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk.
- A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztára elrendezzük.
- A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük.
- A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük 200 fokon.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése