2015. február 28., szombat

Vaníliás-csokis krém

Ez tulajdonképpen egy házilag készített puding. Egyszerű megfőzni, semmi különleges hozzávalót nem kíván, gyorsan kész van, hamar lehűl, nagyon finom, roppant mutatós, és még nem is drága. Egy tipikus "nasit, de gyorsan" édesség.

 hozzávalók / 6 adag A csokis krémhez

0.5 l tej 2 db tojássárgája 1 evőkanál finomliszt 1 ek cukrozatlan kakaópor 3 ek cukor
A vaníliás krémhez 0.5 l tej 2 db tojássárgája 1 evőkanál finomliszt 2 ek cukor 2 csomag vaníliás cukor
Az összeállításhoz 10 db babapiskóta 0.5 dl tej 2 ek rum

A tetejére 4 ek tejszínhab


A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük, 1-2 perc alatt besűrítjük. Poharakba töltjük. Rumos tejjel meglocsolt babapiskótát tördelünk rá.

A vaníliás krémet is elkészítjük a csokishoz hasonlóan, csak kakaó helyett vaníliás cukrot teszünk bele. Ezt is a poharakba töltjük.

Ha langyosra hűlt, tetejét tejszínhabbal díszítjük, amit még megszórhatunk kakaóporral.
Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.