2015. február 15., vasárnap

Sajtos roló


Hozzávalók...
(20-25 db-hoz)

1 cs leveles tészta(500 g)

krémhez...

3 tojás sárgája
450 g natúr joghurt
250 g reszelt sajt
(nálam fele arányban füstölt sajt :)
3 csapott ek liszt
1 mk só
csipetnyi fehér bors
1 kk mustár(opciós)
100 g vaj
1 tojás a kenéshez


A krémhez... tojások sárgájából, joghurtból, lisztből
sűrű krémet főzünk, amit sóval, borssal és
pici mustárral ízesítünk. Amikor puding szerűen
besűrűsödött a krém alap, a reszelt sajt nagy
részét, hozzá keverjük, ami így tökéletesen elolvad.
Amikor kihűlt a krém, vajjal alaposan kihabosítjuk
és habzsákba töltjük.
Mivel nincs roló formám, így az alufóliás
papírtekercseket vontam be erre a célra(alufóliával)
A kiolvasztott leveles tésztát vékonyra
nyújtjuk és 2 cm széles csíkokra vágjuk.
Ízlésünknek megfelelő hosszúságú rolókat
tekerünk a formára.(Egy hosszú rúdra 3 db fér el)
Sütőpapíros lemezre fektetjük, tojással lekenjük
és előmelegített sütőben 200°C-on aranybarnára sütjük.
Még azon melegében lehúzzuk a formáról,lehűtjük,
habzsákból krémmel töltjük. Végeit a félre tett
reszelt sajtba mártjuk és kínáló tálra rendezve
azonnal kínálhatjuk.
Kötényeket felkötni!Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.