2015. február 15., vasárnap

Diós és lekváros hókiflik


50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 dl tejföl (vagy amennyit felvesz, hogy puha, gyúrható legyen a tészta)
10 dkg dió
10 dkg cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
5 dkg eperlekvár (saját készítésű)
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk.
Kb 2 mm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
A darált diót a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 2-3 evőkanál tejföllel (vagy tejjel) elkeverjük.
A körök egyik felére kanalazzuk a tölteléket (diósat és lekvárosat), majd a körök másik felét ráhajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk. Erre a célra tökéletesen megfelel egy villa.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-22 percre.
Ha megsült, még forrón a vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.