2011. július 9., szombat




A RÁKRÓL

Ajánlom figyelmetekbe. A cikk küldője onkológus orvos!!!
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról.


Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia
az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják),
a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett
beszélni arról, hogy van más választásunk is:

1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a
ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg
számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor
egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy
nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek
nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a
kimutatható mennyiséget.

2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még
ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy
elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok
elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.

4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt
jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak
szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és
életmódbeli tényezők.

5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat
megszüntethessük, az étrend megváltoztatásá-ra és étrend-kiegészítők
bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan
növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben,
stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdő
stb. - károsodását is okozhatják.

7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket,
elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és
szerveket.

8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti
a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó
alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe
túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a
beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és
komplikációknak.

10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek
mutációval ellenállóvá válhatnak, ami meg-nehezíti elpusztításukat.
Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a
szervezet más részeire.

11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek
kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez,
amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

A ráksejtek táplálékai:

a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel
megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a
ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful
stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes
cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy
nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon
kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb
megoldás a tibeti só.

b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen
a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej
megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej (női nemi hormon
előanyaga miatt - fitoösztrogén tartalmú - csak nőknek) fogyasztásával a
ráksejtek éhezni kényszerülnek.

c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú
étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és
kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat,
növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike
ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű
gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket
tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású
környe-zetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot
is tartalmazó ételekből. A friss zöld-séglevek biztosítják az élő enzimeket,
amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sej-tek
szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. Az
egészséges sejtek építé-séhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében
próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle
zöldségből, ideértve a babcsírát is!). Azon kívül, naponta két-három
alkalommal fogyasz-szon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius
elpusztulnak.

e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas
a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz! Csak
tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal
és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A
desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.

12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a
szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó
emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódá-sát
okozza.

13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől
való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel,
amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben
lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.
14. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben
(antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak stb.),
hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek
elpusztítását. Más táplálék kiegészítők, mint pl. az E-vitamin köztudottan
apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a
normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy
felesleges sejtektől.

15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proaktív és
pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké
válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az
elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi.
Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk
meg lazítani és az életet élvezni.

16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A
napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént
eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami
bevethető a ráksejtek elpusztítására.

Végül még néhány praktikus tanács:

- Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
- Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
- Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban
tette közzé a hírlevelei útján. A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltő
hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgező-ek az
emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a
fagyasztóba, mivel a mű-anyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr.
Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program
keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a
dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára.
Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag
edényben.

Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A
zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombi-nációja dioxint szabadít fel, ami
bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta,
hogy használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek
melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a
félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a
csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem
tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.

Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a
papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a
dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha
a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a
nagy hő hatására a mérgező anya-gok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és
belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölköző-vel inkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.

.

.

.