2011. május 30., hétfő

Öt mentális gyakorlat a boldogságért


Észrevetted már, hogy vannak emberek, akiknek szinte minden sikerül, míg másokról ez nem mondható el. Íme, 5 egyszerű gyakorlat, amelyek segítségével boldogabbá teheted az életed!
Öt mentális gyakorlat a boldogságért
Kapcsolj ki!
Mint tudjuk, a mai rohanó világban kevés időnk jut magunkra, de 15 perc igazán semmiség, főleg, ha lelki egyensúlyunkról van szó. Mindennap egyszer, lehetőleg ugyanabban az időben tölts el csendben, becsukott szemmel negyedórát, és ne gondolj semmire, csak a lélegzetvételeidre koncentrálj. Hidd el, a tudatos semmittevés nagyon is jó dolog, arról nem beszélve, hogy jobban megismerjük önmagunkat.
A pozitív gondolkodás ereje
Hessegesd el a negatív érzéseidet és gondolataidat, helyettük hangsúlyozd a pozitív dolgokat. Ha rossz érzéseid támadnának, végy mély lélegzeteket és próbálj a jó élményekre koncentrálni. Tudatosítsd magadban, hogy milyen szuper és határozott nő vagy, aki bármilyen célt elérhet, amelyért küzd.

Szeresd önmagad!

Nagyon sok nő szenved súlyos önértékelési zavarban, akár van okuk rá, akár nincs. Vedd észre magadon a szép dolgokat, és a jó tulajdonságaidat, hiszen biztos van bőven, és hangsúlyozd azokat.
Sportolj!jennifer aniston
A sport számos jótékony hatásáról már biztosan sokat hallottunk, ami nem véletlen, hiszen nemcsak a kívánt alak elérésében segít. Felpörgeti a szervezetet, erősíti az önbizalmadat, méregteleníti a szervezetedet és nem utolsó sorban fogyaszt. Ha nem is mindennap, de legalább egy héten két-három alkalommal szánj egy kis időt a testmozgásra.

Ne hagyj befejezetlenül semmit!

Nincs annál nyugtalanítóbb érzés, mint amikor tudod, hogy még valamit el kell intézned. Járj végére befejezetlen ügyeidnek, és zárd le őket! Sokkal több energiát pazarolsz el, ha halasztgatod a teendőidet, hiszen olyankor tudat alatt is azokkal a dolgokkal foglalatoskodsz, amelyeket már rég el kellett volna intézned. Ennek érdekében készíts listát a napi feladataiddal, kezdve a könnyebbekkel, meglátod, napról-napra egyre hamarabb a végére fogsz érni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése












Header

.

.

.

.